ÖSK Ungdom: Pojkar-02 direktkvalificerade till steg 3 i Ungdoms-SM!

Steg 1 – USM Handboll

I helgen som gick åkte vårt P02-lag upp till Sollefteå för att ta sig an det första steget i årets ungdoms-SM. Laget hade som mål att ta en av de två topplaceringarna i gruppen, som skulle innebära ett direktavancemang till steg 3, i den fyrlagsgrupp där Sollefteå HK, Skuru IK och Ludvika HK stod för motståndet.

ÖSK – Ludvika HK (19-10)

Efter en tidig avfärd på lördagsmorgonen väntade Ludvika HK i den första matchen. Våra grabbar infriade förväntningarna och kunde efter en halvtidsledning med 7-5, ganska komfortabelt dra ifrån och tillslut vinna med 19-10.

ÖSK – Skuru IK (16-22)

På söndagen väntade nya utmaningar, först i en morgonmatch mot Skuru IK.
Under tidigare turneringar har det visat sig att morgonmatcher inte är lagets melodi och så var även fallet denna gång. Det totala antalet tekniska fel under första halvleken uppskattas vara ungefär lika många som i de båda andra matcherna tillsammans. Det säger sig självt att man inte vinner några matcher med så mycket som går emot, även om det blev en rejäl uppryckning i den andra halvleken. Halvtidsresultat 6-12 blev till slutresultatet 16-22.

Förlusten innebar en direkt avgörande sistamatch där vinnaren skulle gå direkt till steg 3, mot hemmaarrangerande Sollefteå HK. Ett topptippat Sollefteå som våra killar förlorade mot med hela 8 bollar i en 2×12-minutersmatch senast lagen möttes i våras!

ÖSK – Solleftå HK (31-24)

I den, av hemmapublik, nästintill fullsatta Vallahallen visade dock våra killar att de var rejält revanschsugna. Det var full fart från första början och lagen turades om att ha ledningen där ÖSK i halvtidspaus hade ett litet övertag med 14-12, och en skön känsla inför andra halvlek. Det tog inte många minuter av halvlek nummer två innan ledningen var utökad och trots hela 16 mål av suveräne Adam Näsmark i hemmalaget så sprang siffrorna iväg till 31-24. Därmed var också avancemanget till steg 3 säkrat.

”Vi tar med oss tre tuffa matcher som ger en bra erfarenhet inför framtiden. Jag vill framför allt lyfta fram inställningen och den positiva andan, som har stor del i våra framgångar den här helgen. Det som också skiljer oss från de andra lagen är att vi har en riktigt bra bredd i truppen. Den här helgen var det några av killarna som hade det där flytet som behövs. Nästa gång kan det lika gärna vara någon av de andra”Tränare Simon Gunnarsson

Vi från ÖSK Handboll vill förstås gratulera och önska lycka till inför steg 3 i USM!

Simon Gunnarsson
Tränare P-02

Lämna en kommentar