Matchreferat Hallstahammar

Oönskad förlust i seriepremiären.

I seriepremiären var det Hallstahammars SK HK som stod för motståndet för ÖSK. Hallstahammar som föregående säsong spelat i division 1 var en tuff och inspirerande inledning till årets säsong. 2 poäng i denna match hade direkt visat att ÖSK är ett lag att räkna med i år. Förväntningarna var stora efter en hård försäsong och ÖSK var taggade   när de anlände till Nibbehallen.

Första Halvlek

Den första halvleken inleds inte på ett önskvärt sätt för det gästande laget. Tre misslyckade anfall och tre snabba mål för Hallstahammar gav just ställningen 3-0 efter fem spelade minuter. Örebro tar sig ändå samman och lyckas få ställningen 3-2 efter åtta minuter när en tappad boll för Hallstahammar resulterar i att hemmalagets målvakt springer ut på planen och krockar med en Örebro spelare. Detta leder till att Hallstahammars förstamålvakt får rött kort och en straff tilldelas de svartvita. Rasmus Brolin tar vara på straffen det är jämn match igen.

Efter en speciell inledning till matchen håller de båda lagen jämna steg tills det återstår ca tio minuter av den inleande halvleken. Ställningen är 9-8 när allting tycks falera både framåt och bakåt för Örebro. Man tycks inte få hål på Hallstahammars höga och aggressiva försvar. I det defensiva provar man med att byta från ett 3-2-1 försvar som inte längre är effektivt till 6-0. Örebro provar också att punktmarkera en spelare men ingenting verkar fungera.

På dom sista tio minuterna av den första halvleken släpper Örebro in 8 mål och lyckas endast göra ett mål. Denna tunga avslutningen av halvleken för borta laget gör att ställningen är 16-8 i paus.

Andra Halvlek

Trotts ett åtta bollars underläe kommer Örebro in med en ny energi i laget som också visar sig på planen. Man väljer från Örebros sida att fortsätta med taktiken att punktmarkera Hallstahammars spelare och varierar mellan att punkta en och två spelare. Med ett anfallsspel baserat på övergångar lyckas man också rubba hemmaförsvaret och börja göra mål igen. Detta resulterar i att Örebro sakta men säkert knappar in. Med ställningen 24-18 i den 48 minuten tar Hallstahammar timeout. I detta läge känns en svartvit seger som ett osannolikt resultat men inte omöjligt.

Örebro fortsätter att kämpa och lyckas under de 12 resterande minuterna av matchen ta in ytterligare två bollar men kunde aldrig riktigt hota Hallstahammar efter den förödande svackan i den första halvleken. Slutresultatet blev 28-24.

 

Trotts en tung förlust som start ser vi ljust på framtiden då stora delar av matchen såg bra ut. VI har en lång säsong frmför oss och det är bara att ta nya tag.

 


Målskyttar Örebro:
6 Alexander Andersson (Matchens lirare),
5 Emil Sterner,
4 Karlo Seric,
4 Måns Olm,
4 Rasmus Brolin,
1 Alen Mizmovic


Vi laddar nu om för att möta Skogås HK på Söndsg 17:00 hemma i Idrottshuset.

Se till att komma ner och visa ditt stöd! Attenda ävenfacebookeventet!

Lämna en kommentar