Matchreferat Skogås HK

Bitter start på hemmaplan.

Efter en tung inledning på serien var det dags att inviga hemmaplanen. Skogås som redan hade en vist stod för motståndet. Laet var laddat och spelarna förväntansfulla för att visa sig för hemmapubliken.

Första Halvlek

Matchen började med ett missat anfall för vardera lag. Ändå var det Örebro som först spräckte nollan och tog ledningen med 1-0. Efter det inledande målet gick spelet inte längre Örebors väg och Skogås styrt av mittnian Filip Kovacevic gjorde fyra raka mål på Örebors 3-2-1 försvar. Det dröjde tills nästan 7 minuter in i matchen innan Örebro lyckas göra sitt andra mål.

Örebos anfallspel fortsätter att fungera dåligt och Skogås får en ledning med fyra mål. Hemmalaget är tvungna att slita hårt farmmåt och bakåt medans allt ser ut att gå mycket enklare för Skogås som till synes gör enklare mål och straffar Örebro så fort de gör ett misstag.

Trotts detta lyckas Örebro hålla avståndet på fyra till fem bollar genom hela halvleken och när första halvlek är avklarad är ställningen 13-18 till bortalaget.

Andra Halvlek

Örebro inleder första halvlek i försvar och får direkt en utvisning emot sig. När utvisningen är avklarad är ställningen 14-20 och de svartvita har sex bollar att jobba ikapp. När man går upp och punktar Skogås mittnia Filip Kovacevic ser det ändå ut som att det kanske skulle kunna gå att komma ikapp igen. Skogås får inte alls samma flyt i spelet utan sin spelmotor och Örebro släpper inte in lika enkla mål längre. Tyvärr har hemmalaget det fortsatt tungt i anfallet och trots att man kommer till en del bra lägen missar man mycket.

Örebro spelar mycket bättre i andra halvlek och släpper bara in elva mål. De gör dock också bara elva mål framåt och den slutliga ställningen blir alltså 24-29 i fördel för Skogås.

Vi vill skänka ett stort tack till publiken som tog sig ned till idrottshuset för att stötta oss. Vi hoppas att ni kommer igen och att det då blir bättre resultat.

 


Målskyttar Örebro:
5 Måns Olm (Matchens lirare),
4 Emil Sterner,
4 Rasmus Brolin,
3 Alen Mizimovic,
3 Alexander Andersson,
3 Karlo Seric,
2 Erik Dylin


Vi laddar nu om för att möta IFK Nyköping på Fredag 19:30 borta i Rosvalla.

Lämna en kommentar