HK Lif Blå – Örebro SK Handboll

HK Lif Blå 21 - 28 Örebro SK Handboll
01 Dec 2017 - 19:30Lindesberg Arena Hall 1

Seger i årets andra derby! 

Efter några tunga matcher för Örebro var det dags att ta sig an grannlaget
HK-LIFBlå borta Lindesberg Arena. Laget var riktigt taggade inför matchen och det fanns inget annat än vinnst årets andra derbymöte.

Första Halvlek

Det var full fart från början när matchen blåstes ingång i Lindesberg. Några snabba repliker från örebrospelare och ett från början välfungerande 6-0 försvar gjorde att Örebro direkt tog ledningen med ett par bollar. Örebro fortsatte att leverera framåt för omväxlingens skull och ledningen ökade till fyra bollar.

Tyvärr slarvar Örebro bort några anfall i mitten av halvleken och LIF tvekar inte på att straffa de svartvita. LIF kommer ikapp till ett mål och är med i matchen igen. Örebro tar sig samman och återgår till att spela bra och har en tre bollars ledning med sekunder kvar av halvleken. Då får LIF in bollen till linjespelaren i som kan reducera på slutsignalen. 12 – 14 i halvtid.

Andra Halvlek

I den andra halvleken ta Örebro direkt kommando och LIF hänger inte med från början. Örebro spelar ett metodiskt anfallsspel där man ofta går in med två linjespelare då man saknar vänsterhänt högerkant. Många mål från linjen leder till att Örebros ledning bara fortsätter bli större under den andra halvleken.

Som mest leder Örebro med tio bollar. detta när det bara är ca fem minuter kvar av matchen. Örebro kunde lätt spela av de resterande minuterna och njuta av en härlig seger i derbymötet med slutresultatet 21- 28.

 

Vi vill skänka ett stort tack till underbara örebrosupportrar som tog sig tiden att åka till Lindeserg och dela denna seger med oss!

 


Målskyttar Örebro:
10 Emil Emion Sterner,
6 Rasmus Brolin,
4 Karlo Seric,
4 Måns Olm,
2 Eerik Dylin,
1 Alen Mizimovic,
1 Carl Danielsen


Vi laddar nu om för att möta HK Miffe på söndag 17:00 hemma i Idrottshuset.