IFK Nyköping – Örebro SK Handboll

IFK Nyköping 26 - 27 Örebro SK Handboll
13 okt 2017 - 19:30Rosvalla A

Första vinsten blev mot serieledaren!

Efter två halvdana matcher fårn Örebro sida var det dags att ta sig an Nyköping på bortaplan. Ett Nyköping som efter de två inledande matcherna gått obesegrede och toppade tabellen. Att vara bortalag på handbollsfredag i Rosvalla är alltid tufft. Kanske var det just detta som gjorde att Örebro redan på uppvärmningen såg mer laddade och koncentrerade än tidigare matcher.

Första Halvlek

Matchen inleddes med att de två lagen turades om att göra mål. Örebro tyckes vara med i matchen på ett helt annat sätt än vad de visat i föregående matcher. Båda lagen spelade till en början klassiskt 6-0 försvar men ingen av lagen verkar få något vidare stopp på det andra då bollarna fortsätter trilla in.

Örebro blir allt mer frustrerade då alla jämna domslut tycks gå emot dem och trots det hårda jobbet bakåt har men stora problem med att stoppa Nyköpings högernia Fredrik Andersson. När de svartvita börjar få utvisningar mot sig också blir det tufft att hänga med i hemmalagets höga tempo. Örebro hamnar några bollar efter och när halvleken är färdigspelad är ställningen 16-13 till Nyköping.

Andra Halvlek

Örebro kommer ut andra halvlek med en inställning som laget inte visat tidigare. Försvaret fungerar väldigt bra och man visar att man inte ger upp trots en svacka i slutet av första halvlek. Bortalaget tar snabbt ikapp tremålsunderläget och tar kommandot över matchen. Inte nog med att försvaret är bra, målvakten Filip Ahlström storspelar och räddar under matchen hela tre straffar.

Efter att ha kommit ikapp och förbi spelar Örebro i princip hela andra halvlek med en till två bollars övertag. Detta gäller tills matchens avslutande minuter då det blir en riktig rysare. Örebro lyckas hålla en ettmålsledning med en minut kvar och har kontroll över bollen. När bortalaget får ett läge att avgöra resulterar ett olyckligt stolpskott i en kontringspassning för Nyköping som Örebrospelare lyckligtvis lyckas få fingrarna på och kan säkert spela av de resterande sekunderna och vinna matchen med 26-27.

Vi vill skänka ett stort tack till de Örebrosupportrarna som tog sig tiden till att åka till Nyköping och heja fram oss till seger!


Målskyttar Örebro:
7 Alexander Andersson,
5 Emil Sterner,
5 Måns Olm,
4 Rasmus Brolin,
3 Erik Dylin,
1 Jesper Holmkvist,
1 Jesper Länk,
1 Karlo Seric


Vi laddar nu om för att möta HK Järnvägen på söndag 17:00 hemma i Idrottshuset.

Se till att komma ner och visa ditt stöd! Attenda ävenfacebookeventet!