Örebro SK Handboll – HK Cliff

Örebro SK Handboll 23 - 30 HK Cliff
25 Nov 2017 - 17:00Idrottshuset

Tråking förlust mot Cliff!

Efter förra veckans nederlag mot Ljungsbro var stämningen ändå bra i truppen. Med en bra träningsvecka i ryggen var Örebro riktigt sugna på att ta emot serieledarna Cliff på hemmaplan.

Första Halvlek

Örebro startade med sitt vanliga 3-2-1 försvar. Det gav bra utdelning direkt och man hade bra kontroll på Cliffs anfall. Cliff startade med ett väldigt högt 3-2-1 försvar men var lite för passiva till en början och Örebro kunde sätta en del enkla mål och ta en ledning på två till tre mål.

Denna ledning höll Örebro tills det var ca. tio minuter kvar av halvleken. Då slarvade man i några minuter och bjöd in Cliff i matchen igen. Under de resterande minuterna skärpte Örebro till sig igen och i halvtid var ställningen 16 – 15 till hemmalaget.

Andra Halvlek

Cliff startade andra halvlek med en man utvisad men Örebro slarvade och utökade inte ledningen under dessa två minuter. Fortsatt slarv gjorde att Cliff kunde kvittera och själva ta en ledning med ett par bollar. Efter att Örebro tagit en timeout blev det bättre men man hade fortsatt problem med Cliffs höga försvar som nu var mycket mer aggressivt än i första halvlek.

Några missar i försvar då och då från Örebros håll gjorde att Cliff fick en del enkla mål och Örebro fick jobba mycket hårdare i anfall. Detta ledde till att Cliffs ledning sakta men säkert fortsatte att öka. Örebro försökte men hittade aldrig tillbaka till de spelet de hade i föregående halvlek.

När slutsignalen ljöd var ställningen 23 – 30 och Örebro fick se sig besegrade. Det är tyvärr svårt att vinna en match när man bara gör sju mål i andra halvlek.

 

Vi vill skänka ett stort tack till publiken som stöttade oss hela vägen. Vi tar med oss insatsen I första helvlek och blickar frammåt!

 


Målskyttar Örebro:
6 Rasmus Brolin,
5 Måns Olm (Matchens lirare),
4 Erik Dylin ,
4 Jesper Holmqvist ,
2 Armin Martinovic,
1 Jesper Länk,
1 Karlo Seric


Vi laddar nu om för att möta HK LIF Blå på fredag 19:30 borta i Lindesberg.