Örebro SK Handboll – HK Järnvägen

Örebro SK Handboll 20 - 18 HK Järnvägen
22 okt 2017 - 17:00Idrottshuset

Derbyseger är dem bästa segrarna!

Efter förra veckans vinst i Nyköping har stämningen varit på topp i laget. Med en bra träningsvecka i ryggen var förväntningarna höga i laget inför derbymatchen hemma mot HK Järnvägen som hittills gått obesegrade.

Första Halvlek

Det var hemmalaget som började med bollen men slarvade bort första anfallet. Järnvägen inleder målskyttet i sitt första anfall. Efter det turas lagen om att göra mål tills åtta minuter in i matchen då Järnvägens Viktor Spennare gör tre snabba mål.

Bortalaget som har mycket rutinerade och tunga spelare styr därefter matchen till ledning 5-7 efter tolv minuter. Det dröjer hela sju minuter innan Järnvägen får en straff som leder till ställning 5-8. Örebro svarar med att göra två snabba mål till 7-8 vid tjugotre minuter in i första.

I de resterande sju minuterna gör Järnvägen två mål och Örebro ett och ställningen är 8-10 efter en målsnål första halvlek.

Andra Halvlek

De inledande fem minuterna av andra var dock allt annat än målsnåla. Järnvägen öppnade starkt och gjorde 4 mål i början av halvleken. 10-14 var ställningen efter fem minuter när Örebro tog tillbaka taktpinnen i matchen.

Hemmalaget började med att spela bort en utvisning utan att släppa in några mål. Efter det höll det tuffa 3-2-1 försvaret nollan i femton minuter! Då stod klockan på femtio minuter och ställningen blev till 16-15 när Järnvägen äntligen lyckades göra ett mål.

Örebro fortsatte dock att spela bra bakåt och gjorde också två raka mål till ställningen 18-15 med fem minuter kvar att spela. Lite nerver blev det i slutet men Järnvägen kom aldrig närmare än 20-18 som även blev slutsiffrorna i denna minst sagt målsnåla match.

Vi vill skänka ett stort tack till alla som kom och kollade på matchen. Det var härligt att spela med en så härlig stämning i hallen!


Målskyttar Örebro:
6 Emil Emion Sterner (Matchens lirare) ,
3 Alexander Andersson ,
3 Erik Dylin ,
2 Karlo Seric ,
2 Måns Olm ,
2 Rasmus Brolin,
1 Armin Martinovic,
1 Jesper Holmqvist


Vi laddar nu om för att möta Norrköpings HK på lördag 17:00 hemma i Idrottshuset.

Se till att komma ner och visa ditt stöd! Attenda ävenfacebookeventet!