Örebro SK Handboll – HK Miffe

Örebro SK Handboll 27 - 19 HK Miffe
10 Dec 2017 - 17:00Idrottshuset

Seger hemma mot Miffe!

Efter en härlig derbyseger förra helgen var det dags att ta sig an HK Miffe. Ett ungt lag som inte lyckats ta en ända poäng ännu. Det viktiga inför matchen var att inte slappna av och underskatta motståndet. Men ibland går det inte som man tänkt sig.

Första Halvlek

Örebro fick börja matchen i anfall och möttes av ett Miffe som ställde upp i ett 6-0 försvar. Det syns direkt att det går långsamt i anfallet och man gör inte mål på det första försöket. Samma sak gäller i försvar. Örebro jobbar bra till en början men har inte disciplinen att fullfölja försvarsjobbet. Detta visar sig direkt på tavlan då Örebro ligger under med hela 1 – 6 efter ca 10 minuter och tvingas ta en timeout.

Anfallsspelet blir lite bättre och man börjar få utdelning. Örebro tar in ett par bollar och spelar i länge i ett tre måls underläge. Inte fören i halvlekens sista minuter tar man in ytterligare ett mål och ställningen i pausen är 11- 13.

Andra Halvlek

Som många gånger förut kommer Örebro in med en ny inställning i den andra halvleken. Det syns direkt i försvaret där alla nu jobbar hårt tillsammans med disciplin och tålamod. När det går bra bakåt släpper ofta anfallsspelet också. Vilket i detta fallet visade sig stämma och Örebro åt snabbt ikapp överläget som Miffe böjde halvleken med.

Efter det blev det snabbt en ledning som växte under hela matchen. Efter 26 spelade minuter av andra halvleken var ställningen 25 – 17 och Miffe hade bara gjort fyra mål. Nu kunder Örebro spela av de siste minuterna och ta hem en skön seger trots en halvdan första halvlek. Ställningen blev till sist 29 – 17.

Vi vill skänka ett stort tack till publiken och lovar att bjuda på mer underhållande handboll på nästa hemmamatch efter jul!


Målskyttar Örebro:

7 Emil Emion Sterner,

5 Erik Dylin,

3 Carl Danielsen ,

2 Måns Olm,

2 Rasmus Almquist,

2 Rasmus Brolin,

2 Alen Mizmovic,

1 Armin Martinovic,

1 Jesper Holmqvist,

1 Gustav Nilsson,

1 Arvid Pettersson


Vi laddar nu om för att möta HK GP på lördag 15:00 borta i Ellfolk Arena.