Örebro SK Handboll – Norrköpings HK

Örebro SK Handboll 19 - 17 Norrköpings HK
28 okt 2017 - 17:00Idrottshuset

Vinnst mot Norrköping!

Efter att ha vunnit två raka matcher var Örebro taggade för att ta sig an Norrköpings HK hemma på lördagskvällen. Lagen låg på samma poäng i serien inför matchen så en vinnst var viktig.

Första Halvlek

Matchen inleddes slarvigt för Örebro. Många tekniska fel gjorde att man hamnade underläge med två bollar snabbt. NHK spelade ett högt 3-3 försvar som var effektivt och man stressade Örebro till misstag. Även Örebro spelade dock bra försvarsspel. Det så jobbigt ut när Örebro fick två snabba utvisningar tidigt i matchen. Men med ett bra försvar och målvaktsspel lyckades man hålla sig inom ett tre måls avstånd.

Det var inget målkalas för något av lagen. Ineffektivt anfallsspel och bra försvar gjorde att ställningen var 6-8 till NHK i halvlek.

Andra Halvlek

Efter halvtidsvilan släppte anfallsspelet något för Örebro. Man utnyttjade ytorna som NHK:s utgrupperade försvar lämnade bättre än förut. Detta ledde till att Örebro snart var ikapp på måltavlan och nu hade momentum. Dessvärre fick Örebro återigen två stycken utvisningar tätt efter varandra precis när man hade kommit ikapp. Lyckligtvis lyckades man spela av utvisningarna med ett bra försvarsspel utan någon större skada gjord.

Nu tog Örebro tag i matchen och fick en ledning med en till två bollar. Matchen var dock fortsatt målsnål så varje mål räknades verkligen. Med bara tio minuter kvar av matchen slarvade Örebro lite bakåt och släppte återigen in NHK i matchen och det stod lika. Örebro lyckades återigen ta en tvåmålsledning men slutet av matchen blev spännande.

NKH pressade Örebro genom att i de avslutande minuterna spela man-man försvar. NHK lyckades med att stressa Örebro med denna taktik men satte själva inte de avgörande skotten och Örebro kunde slappna av när matchen blåstes av och man vunnit med 19-17.

Vi vill passa på att tacka publiken för ett grymt stöd och hoppas att ni kommer nästa match också.


Målskyttar Örebro:

5 Emil Emion Sterner,

3 Alexander Andersson,

3 Erik Dylin,

2 Armin Martinovic,

2 Måns Olm,

1 Jesper Länk,

1 Karlo Seric

1 Carl Danielsen

1 Jesper Holmqvist


Vi laddar nu om för att möta HK eRPing på lördag 11/11 18:00 I Linköpings Sporthall.