Örebro SK Handboll – Norrköpings HK

Örebro SK Handboll 22 - 21 Norrköpings HK
23 Okt 2016 - 17:00Idrottshuset

Två nya poäng i hemmaborgen!

I säsongens andra hemmamatch stod gästande Norrköping för motståndet.

Med en bra träningsvecka i ryggen kliver spelarna in med förhoppningen om att säkra ytterligare en seger i fina Idrottshuset.

Första Halvlek

Örebro får en fin start och har efter lite drygt sex minuter gått upp i ledning med 4-1. Man hamnar då i en tung period med ett väldigt svagt försvarsspel, detta i kombination med flera tekniska fel framåt leder till att Norrköping gör åtta raka mål och leder efter 15 spelade minuter med 4-9.

I slutet på första halvleken förbättras Örebros försvarsspel något, och med flera fina räddningar av Eric Kullberg går man till halvtidsvila med ställningen 9-13.

Andra Halvlek

I andra halvleken kliver man in med en bättre inställning. I försvaret jobbar man mer som ett lag och med en fortsatt storspelande Eric Kullberg i målet knaprar man sakta ikapp försprånget. Anfallsspelet lämnar dock fortfarande mycket att önska, och Örebro ligger ständigt något mål bakom. Med åtta minuter kvar att spela går Norrköping upp i en tremålsledning vid ställningen 17-20.

Här visar Örebro vilja, med ett lyckat försvarsspel och lite medgång framåt går man ikapp till ställningen 20-20. Man åker nu på en utvisning, men lyckas vinna tillbaka bollen och med lite drygt en minut kvar att spela går man upp i ledning, 21-20. Norrköping kvitterar dock, och med 15 sekunder kvar att spela tar Örebro Time out. Man väljer att plocka ut målvakten för att få spela sista anfallet 6 mot 6, något som visar sig lyckat när Erik Dylin med 4 sekunder kvar att spela kastar sig in från kanten och stänker in matchens sista mål, 22-21. Ett underbart avslut på en nervkittlande match, och ytterligare 2 poäng är därmed säkrade i hemmaborgen!

Vi vill även passa på och tacka för ett underbart stöd från de 148 åskådare som var på plats. Ni stöttar oss genom hela matchen och lyfter oss i slutet när vi behöver det som mest!


Målskyttar Örebro:

6 Jesper Edfeldt,

4 Armin Martinovic,

4 Jesper Nilsson,

3 Jesper Länk,

2 Erik Dylin,

2 Rasmus Almqvist,

1 Carl Skogwik


Nästa match bjuder på ett hett derby när Lif Blå gästar Idrottshuset fredag den 28/10 kl 18:30.

Se till att komma ner och visa ditt stöd! Attenda även facebookeventet!