Nyheter

Örebro SK Handboll Herr och Röda Korsets ungdomsförbund

Örebro SK Handboll Herr och Röda Korsets ungdomsförbund har utvecklat sitt samarbete när det gäller projektet ”Är du medspelare”. Är du medspelare handlar om att få barnen i Örebro SK Handboll Herrs projekt Handboll för hjärta och gemenskap lära sig mer om FN:s barnkonvention och vilka rättigheter barnen har. Men samarbetet handlar även om att RKUF och ÖSK Handboll Herr kommer åka runt i Örebro län och träffa idrottsföreningar för att presentera Är du medspelare och exemplet från Handboll för hjärta och gemenskap.

Spelare som sagt ja till säsongen 18/19

Ytterligare 3 spelare väljer att köra vidare med Örebro SK. Rasmus Brolin fostrad i Eskilstunahandbollen där han spelat för Göksten, Guif och Eskil. kom till Örebro inför förra säsongen. Gustav Nilsson fostrad i Stockholmsklubben Spånga HK kom till Örebro inför förra säsongen för studier. Mattias Olsson fostrad i IFK Nyköping kom till Örebro inför förra säsongen.

Ny huvudtränare för Örebro SK handboll herr

Örebro SK handboll förstärker ledarsidan med ett meriterat tillskott. Nämligen Christian Andersson med meriter från såväl dam samt herrelit. Christian som har sin skolning i Ystad är sedan flera år bosatt i Eskilstuna där hans senaste uppdrag var Gökstens damer. Han kommer assisteras av Anton Usvalahti, bland annat biträdande förbundskapten för finska P00/01-landslaget. ÖSK handboll är givetvis oerhört glada att kunna presentera ett så bra tränarpar till kommande säsong. Välkommen till Örebro Christian!  

Spelare som sagt ja till säsongen 18/19

Här har vi två spelare som valt att fortsätta i Örebro SK. Carl Danielsen fostrad i IFK Skövde HK men efter studenten 2013 flyttade till Örebro för studier väljer att fortsätta. Karlo Seric fostrad i LIF Lindesberg som gick över till Örebro SK inför förra säsongen för en nytändning väljer att fortsätta.    

Landslaget till Örebro.

Sverige avslutar EM-kvalet i Örebro Färöarna står för motståndet i Sveriges sista match i det pågående EM-kvalet. Matchen kommer att spelas i Idrotthuset i Örebro den 2 eller 3 juni. • • • Förra söndagen avslutades herrarnas EM i Kroatien och det blev en svensk succé med första EM-medaljen på herrsidan på 16 år. I december spelas damernas EM i Frankrike och Sverige har skaffat sig ett bra läge att kvalificera sig dit genom att vinna de två inledande matcherna. I mars fortsätter EM-kvalet med dubbla matcher mot Serbien, i Nis den 21 mars och i Skövde den 24 mars, för Bella Gulldén, Hanna Blomstrand, Nathalie Hagman och de andra. De två sista omgångarna spelas i månadsskiftet maj/juni och Sverige möter först Makedonien på bortaplan och avslutar sedan på hemmaplan mot Färöarna. Avslutningsmatchen kommer att spelas i Örebro och matchdatum är 2 eller 3...
Läs mer